Haven i 2009

Efter plantningen i oktober 2008 af de fire frugtræer, vendte vi interessen mod syd. Også i hele denne side af haven var der plantet tujatræer. De blev med Anders' hjælp efterhånden allesammen gravet op - med rode.

bambus 2008

 

Haven sommeren 2008

Sommerens store projekt var udskiftningen af tujaerne i havens nordside med et plankeværk og en ændring af boulebanen foran til græsplæne. Det tog lang tid og krævede hjælp fra både vores murer og vores gode ven fra Basel, Anders, før rødderne var fjernet, hullerne maskingravet og stolper støbt i beton. Anbringelsen af plankerne tog derefter resten af sommeren, var først helt færdigt op til et vennebesøg i begyndelsen af september:

plankeværk

svamp1

Den sidste dag i august, efter en regnfuld, dårligt tilstedeværende sommer, opdager jeg denne svamp midt i haven. Meget delikat, men er den spiselig? Jeg ringer til min god ven Poul der også er svampeekspert. Den er hverken giftig eller spiselig, svarede han, er "en træboende, randbætet poresvamp" der egner sig godt til juledekoration. Et par dage efter var en par nye:

svamp2

svamp3 svamp4

Haven vinteren 2007-08

affaldsposer

Vores nye affaldscontainer (den kommunale renovation tager det ikke mere) slog slet ikke til da vores mange træer smed bladene. Så vi måtte også tage affaldsposer i brug; vores kompostkasse kan slet ikke klare de mange blade, og den skal ikke have de syge agern der aldrig ville formulde dèr. To gange måtte vi på lodsepladsen med fuld bladposer. Endnu, i midten af november, har egetræet dog blade at smide:

egetræ

Samtidig har kameliaen ved gadelågen allerede sat sin første blomst; det skete sidste gang ikke førend i januar. Man forstår dem der synes verden er af lave, vejr- og klimamæssigt i det mindste.

Haven i maj 2007

I den varme april måned tog roserne fat:

roser i forhaven
I forhaven ud mod vejen

rose i baghaven
I baghaven op ad muren til genboen

Jeg købte også en ny klatrerose

– uden at kende hverken dens navn eller dens farve. Det har dog allerede vist sig:

hvid klatrerose i udspring

Men over alt klatrer de:

rød klatrerose

Jeg har også købt en hisbicus, men den er ikke værd at vise frem endnu. Den står foran vores nye, flot svungne terrasse uden for køkkendøren.

 

 

 

Haven i påske 2007

Vi havde besøg af Anders fra Basel og arbejdede sammen i haven, hvor kameliabusken ved indgangen stadig stod i fuldt flor:

kamelia

Men nu blomstrede også azalea-buskene i sidegangen op til hovedøren på kraft: spirea

For ikke at tale om potten med tulipaner foran terrasen: lilla tulipaner

eller påskeliljerne foran det endnu mislykkede rosenvandfald: gule tulipaner

Et af de vigtige arbejder var at få erstattet den af stormen mange gange nedlagte rosenport ved indgangen til selve haven der ellers stod så flot sidste sommer:

væltet rosenport ny rosenport

Den er blevet erstattet af en større model bedre forankret.

Helt tilbage på balkonen i Paris havde vi en syren stående i potte. Den havde nærmest fået bansai-karakter af mangel på jord. Men nu er den blevet plantet ud efter at endnu et stykke af den grimme tuja-hæk i bedet over for hoveddøren er blevet fjernet og har givet plads:

syren Havens anden, gamle syren ud på gaden blev sidste år skåret ned til en enkelt stamme; vi vil se om den overlever.

 

Haven vinteren 2006/07

hvis det da er en vinter. Den 21. januar sprang den japanske kvædebusk ud med blomster:

 kvæde

og den 19. februar havde kameliabusken ved havelågen sat sin anden og tredje blomst:

kamelia mimose

samtidig med at min stolhed, den lille mimose jeg købte og plantede lige efter at vi havde købt huset i april 06, stod i fuld blomst i baghaven over for køkkenet.

 

Haven efteråret 2006

Haven set mod øst

Haven set mod vest Haven set mod vest